Pirjo Savolainen on valittu 2021 Mestarikiltaneuvoston Ylioltermanniksi


3.3.2021
tiedotteesta voitte lukea lisää
TÄÄLTÄPirjo Savolainen on Helsingin Yrittäjänainen vuonna 2020

23.10.2020

Helsingin Yrittäjänaiset on valinnut mallimestari, tuotekehittäjämestari Pirjo Savolaisen Helsingin Yrittäjänaiseksi vuonna 2020. Savolainen perusti yrityksensä Boutique Bigarre Nahka-Turkisateljeen marraskuussa 1985.

Vuoden Yrittäjänainen -palkinnolla yhdistys haluaa antaa tunnustusta yrittäjänaiselle, joka esimerkillään rohkaisee naisia kehittämään osaamistaan ja toteuttamaan unelmiaan.

– Pitkäjänteinen työ ja jatkuva kouluttautuminen on pitänyt kiireisenä mutta luonut samalla hyvän mallin ja liiketoiminnan edellytykset. Käsityöyrittäjän työssä on palkitsevaa, kun näkee asiakkaan ilmeestä, että työ on onnistunut. Tunnen iloa ja onnea työstäni joka päivä. Tällä hetkellä olemme taas kerran haasteiden edessä, mutta meissä naisissa on voimaa ja yhteenkuuluvaisuutta, jonka myötä voimme tukea toinen toisiamme. Olen saanut järjestötoiminnasta paljon apua, koulutusta ja laajan ystäväpiirin, Pirjo Savolainen kertoo.

Kivijalkamyymälää 35 vuotta pyörittäneellä Savolaisella on laaja vakiintunut asiakaskunta, johon kuuluu muun muassa eturivin esiintyviä taiteilijoita. Asiakkaita riittää ulkomaita myöten.

– Asiakkaita kiinnostaa yhä enemmän, missä nahkavaatteet on valmistettu ja mistä materiaalit ovat peräisin. Nahkavaatteiden valmistus suomalaisesta poronnahasta kotimaassa sekä vanhojen turkkien muodistus on tullut kestävän kehityksen myötä entistäkin suositummaksi. Nahka ja turkis ovat materiaaleina innostavia mutta haastavia, eikä ammattia voi tällä hetkellä opiskella ainakaan Suomessa. Olen pyrkinyt tekemään oman osani kouluttamalla työssäoppijoita ja kisällejä, Savolainen kertoo.

Helsingin Yrittäjänaisissa Pirjo Savolainen tunnetaan iloisena, rohkaisevana ja aktiivisena jäsenenä, joka on aina valmis kannustamaan ja tukemaan muita.

Mallimestari Pirjo Savolainen

Mallimestari on vaatteiden kaavoituksen asiantuntija ja muodon hallinnan mestari. Itsenäisenä designerina saan kaavoituksen avulla toteuttaa luovia ajatuksiani asiakkaan unelmiksi.
Atelje Boutique Bigarren mallimestari Pirjo Savolainen tarjoaa monipuolista palvelua

Olen toiminut yrittäjänä yli 30 vuotta ja siitä ansiosta olen saanut vastaanottaa Suomen Yrittäjien Timanttiristin 2013. Kaikkien vuosien jälkeenkin tunnen tekeväni juuri sitä työtä, jota olen aina halunnut tehdä.

Lehtiartikkelit

Atelje Boutique Bigarren mallimestari Pirjo Savolainen lehtiartikkeli 1 Nahka taipuu jakkupuvuksi Atelje Boutique Bigarren mallimestari Pirjo Savolainen lehtiartikkeli 2 Nahkainen esiintymisasu

ANSIOLISTA

 • Ylioltermanni 2021> Valtakunnallinen Mestarikiltaneuvosto
 • Kanta-Helsingin Yrittäjien Micro-yrittäjä palkinto 2014 
 • Mallimestari 2004–
 • Helsingin Mestarikilta Oltermanni (puheenjohtaja) 2012–
 • Helsingin Käsityö-ja Teollisuusyhdistys valtuusto 2013–
 • Nahka-alan tutkintoimikunta 2000–2008
 • Suomen Yrittäjät-Helsingin Yrittäjät-Kanta-Helsingin Yrittäjät 1986–
 • Helsingin Yrittäjänaiset 2014–
 • Oppisopimuskouluttaja
 • Tuotekehittäjän EAT (FI) - Specialist Qualification in Product Development (EN) 2014
 • Ammattipedagogiset opinnot (Jyväskylän Ammattikorkeakoulu)
 • Savolainen Ammattivaakuna (Suomen Heraldinen seura) 2012 
Micro-yrittäjä palkinto 2014 Pirjo Savolainen

Kanta-Helsingin Yrittäjien
Micro-yrittäjä palkinto 2014